Historie Rentex

Historie Rentex

Rentex kent een rijke historie met meer dan een eeuw aan waservaring, sinds de oprichting is er enorm veel veranderd in de processen en de grootte van het bedrijf maar niet in de filosofie. In 2020 gaat Rentex de volgende stap zetten door haar bedrijfsnaam aan te passen en afscheid te nemen van het bekende Floron. 

Lees meer over het ontstaan en het behoud van dit bijzondere familiebedrijf dat ruim een eeuw geleden is opgericht.

bottom

De rijke historie van Rentex

In 1913 begint Thomas Mulder een wasserij in het centrum van Bolsward. Het bedrijf kreeg de naam Florence, de bekende wasserij. In 1945 wordt Thomas Mulder ziek en is hij genoodzaakt zijn zoon van school te halen om het bedrijf over te nemen. Johan Mulder neemt zijn taken over tot 1945. Hij blijkt namelijk andere ambities te hebben en wordt burgemeester van Bolsward. Voor een aantal jaren staat er een interim-directeur aan het roer. 

Behoud van een familiebedrijf

In 1970 treedt de derde generatie Mulder toe aan het bedrijf, Tom Mulder. Hij laat het bedrijf uitgroeien tot een professionele wasserij en een miljoenenorganisatie. In het jaar 2003 draagt Tom Mulder de organisatie over aan een onafhankelijke directeur. In het jaar 2013 is de organisatie Rentex Floron weer terug in familiehanden en treedt de vierde generatie Mulder toe aan de organisatie, Titus Mulder. Samen met alle medewerkers werkt en bouwt hij aan het succes en toekomst van de wasserij in Bolsward. Een echt familiebedrijf met meer dan een eeuw waservaring!