Empatec Bolsward

Mens

Maatschappelijke betrokkenheid

Als grootste werkgever in Bolsward investeren wij in de stad en omgeving door actief betrokken te zijn bij lokale activiteiten binnen de gemeenten. Wij zijn sponsor van culturele evenementen, sportverenigingen en leiden met regelmaat verenigingen rond binnen onze productie. Daarnaast werken wij samen en zijn in gesprek met onze stakeholders. Wij streven ernaar onze inkoop en werkzaamheden uit te besteden aan lokale ondernemers.

 

Sociaal verantwoord ondernemen (SROI)

Al meer dan vijftien jaar werken wij samen met Empatec. Empatec is een organisatie die een werkplek biedt voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zetten dagelijks bijna vijftig medewerkers in voor productiewerkzaamheden van Rentex. Het betreft confectiewerkzaamheden en het stapelen van washandjes en werkdoekjes. Hiervoor is een speciale afdeling ingericht bij Rentex in Bolsward. 

 

Hergebruik textiel en kleding

Textiel dat afgekeurd is, wordt door Rentex aangeboden aan diverse goede doel projecten. Wij bieden re-usable OK-textiel, zoals OK-jassen en dienstkleding, die niet meer voldoen aan de Nederlandse normeringen, aan voor hergebruik in ontwikkelingslanden. Ook ondersteunen wij goede doel projecten, zoals het aanbieden van afgekeurd textiel aan bijvoorbeeld dierenasiels in binnen- en buitenland. Het ongemerkte persoonsgebonden kleding, waarvan de eigenaar niet te traceren is, wordt aangeboden voor hergebruik aan bijvoorbeeld Oost-Europese en Afrikaanse landen.