Nieuws Rentex

Nieuws van Rentex

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen, nieuws- en persberichten van Rentex.
Bekijk hier het recente nieuws van Rentex.

bottom

Rentex Floron BV wijzigt haar bedrijfsnaam naar Rentex BV

Met ingang van 1 juli a.s. wijzigt Rentex Floron BV de statutaire bedrijfsnaam naar Rentex BV en haar merknaam naar Rentex. Vanaf dit moment zullen alle bedrijfsactiviteiten en (communicatie-)uitingen worden voortgezet onder deze bedrijfs- en merknaam.

‘’Ons bedrijf werd door veel klanten al Rentex genoemd’’, aldus Titus Mulder (algemeen directeur). Daarnaast is de locatie in Bolsward sinds 2017 de enige Rentex locatie (en tevens familiebedrijf) in Nederland, waardoor de toevoeging Floron BV niet meer noodzakelijk is voor de herkenbaarheid van de wasserij. Door de wijziging van de bedrijfsnaam heeft Rentex ook haar bedrijfslogo aangepast. Het logo past bij de tijd van nu, met strakke letters en frisse kleuren, maar met behoud van de herkenbaarheid. Vanaf de oprichting in 1913 werken de medewerkers van Rentex al vanuit de missie ‘taking care together’. De missie is daarom prominent aanwezig in het logo van Rentex.

 

Oorsprong
Rentex werd opgericht in 1913 onder de naam Florence in het centrum van Bolsward. De wasserij dankt haar naam aan Florence McCarthy, de tante van oprichter Thomas Mulder. Vele jaren later gaat de wasserij in 1974 verder onder de naam Rentex Floron, nadat een aantal industriële wasserijen, een textielproducent en een groot schoonmaakbedrijf besloten met de wasserij uit Bolsward te gaan samenwerken. De naam Rentex omschrijft exact de verleende dienstverlening: Rent (verhuur) en Tex (textiel). Met andere woorden, het reinigen en leasen van textiel. Onder leiding van Tom Mulder, inmiddels de derde generatie Mulder, groeit het bedrijf uit tot een professionele wasserij en een miljoenenbedrijf met zeven Rentex vestigingen door heel Nederland. In de jaren daaropvolgend werden stapsgewijs meerdere productgroepen in Bolsward verwerkt en verdwenen de andere Rentex locaties.

Nadat in 2003 de wasserij door Tom Mulder aan een onafhankelijke directeur werd overgedragen, treedt in 2013 de vierde generatie Mulder toe tot de wasserij in Bolsward. Onder leiding van Titus Mulder heeft Rentex in 2018 het alleenrecht gekregen van de naam Rentex. Met een totale oppervlakte van 17.000 m² is Rentex in Bolsward één van de grootste zelfstandige wasserijen in Nederland.

 

Rentex
Rentex is gespecialiseerd in het reinigen en leasen van textiel voor zorginstellingen. Naast bad-, bed- en huishoudtextiel behoort ook de volledige verzorging van persoonsgebonden wasgoed, bovenkleding, dienstkleding en een gordijnenservice tot de dienstverlening. Wekelijks wordt  ca. 480.000 kg wasgoed en 200.000 stuks dienstkleding verwerkt.