BLOG

Rentex behaalt certificaat CO₂-Prestatieladder

Rentex behaalt certificaat CO₂-Prestatieladder

 

We zijn er trots op dat we als eerste wasserij voor ziekenhuizen & zorginstellingen in Nederland in het bezit zijn van de CO₂-Prestatieladder niveau 3, hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO₂. Bij Rentex doen we onze uiterste best zo efficiënt en duurzaam mogelijk te werken, zodat onze CO₂-uitstoot steeds lager wordt. Daarvoor focussen we continu op nieuwe initiatieven, innovaties en maatregelen, met de CO₂-prestatieladder als basisgereedschap.

 

Parijs in Bolsward

Het reduceren van de CO₂-uitstoot, onderdeel van het klimaatakkoord van Parijs, staat ook bij ons in Bolsward al jaren hoog op de agenda. Terwijl we de dagelijkse was doen voor de zorg dragen we graag bij aan een schone en gezonde wereld, dat zit in ons DNA. We houden ervan dat het goed gaat met mensen en met onze planeet. Het teveel aan CO₂ is een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde, dus de reductie van dit broeikasgas nemen we bijzonder serieus.

 

Basis om door te bouwen

Voor Rentex betekent de CO₂-Prestatieladder waardevol gereedschap voor het terugbrengen van de CO₂-uitstoot. Niet alleen voor onze eigen processen, maar ook voor de hele keten. Onze CO₂-voetafdruk, onderdeel van onze ecologische voetafdruk, geeft aan hoeveel koolstofdioxide Rentex uitstoot. Met de CO₂-Prestatieladder als managementsysteem hebben we nu een stevige basis om door te bouwen aan de verdere vermindering van onze CO₂-uitstoot.

 

Zoveel mogelijk circulair

Het certificaat voor de CO₂-Prestatieladder is een eigenlijk een logisch resultaat. Het sluit aan op de altijd al bewuste manier waarop Rentex met de was en de waslogistiek omgaat. MVO is volledig geïntegreerd in de bedrijfsprocessen. We investeren continu in een duurzame en zoveel mogelijk circulaire aanpak voor lagere energiekosten, water- en materiaalbesparing en innovatiewinst. Een voorbeeld is onze eigen waterzuiveringsinstallatie, die van elke kubieke meter vuil proceswater 75% hergebruikt.

 

Milieuvriendelijk

Met het meest duurzame en innovatieve wasproces van dit moment, EPIC, kunnen we met de modernste enzymtechnologie vrijwel pH-neutraal wassen. We kopen zoveel mogelijk duurzame dienstkleding en platgoed textiel in bij leveranciers die de Code of Conduct onderschrijven. Na de levensduur wordt het materiaal zoveel mogelijk gerecycled. Onze klanten kunnen gebruikte containerhoezen weer retour sturen, wij zorgen voor de recycling. Zo pakken we door, vanaf nu met de CO₂-Prestatieladder als basis.