BLOG

“VOILÀ, ONS DNA”

Bij Rentex werken 450 doorzetters die samen de waslogistiek voor de zorg op zich nemen. Kwestie van een geoliede, maar platte organisatie. Want aan alles wordt gedacht, behalve aan hiërarchie. “Die vergeten we expres,” zegt commercieel directeur Ronald Elich: “We hebben een nuchtere, open structuur. We overleggen op een gelijkwaardig niveau en helpen elkaar op basis van betrokkenheid en wederzijds respect. Voilà, heb je meteen ons DNA te pakken.” 

 

Directeur en chauffeur

Algemeen directeur Titus Mulder die als truckchauffeur meehelpt. De collega’s van het commercieteam die de beeldschermen even verlaten om in de wasserij bij te springen. Ronald die bij piekdrukte de mouwen van zijn jasje opstroopt om de bergen vuile was te helpen sorteren. “Op deze manier samenwerken doen we om gevoel bij het werk te houden.

We ervaren graag zelf wat er speelt op de verschillende afdelingen,” legt Ronald uit. “We vragen medewerkers actief mee te denken over onze processen en dienstverlening. Dat doen ze ook graag.”

 

Dubbeldekker

Ronald: “Ook met onze klanten zoeken we de samenwerking. We zetten in op efficiënte levering,  betrouwbaar voorraadbeheer en kwaliteitsnormen naleven. Dat bespaart de klant veel geld en ruimte.” De accountmanagers denken ook actief mee, bijvoorbeeld met de logistieke processen. “Zo kwamen we bijvoorbeeld op het idee voor onze dubbeldekker. Deze truck met dubbele laadcapaciteit vermindert het aantal transportbewegingen,” legt Ronald uit. “En zo maken we het gemakkelijk voor onder meer de logistieke afdeling van het Maasstad Ziekenhuis.” Zorginstellingen kunnen bij Rentex voor bewonerswas op maat kiezen. Ronald: “We leveren de schone was dan gesorteerd per bewoner en afdelingsniveau af. Dat bespaart de zorgmedewerkers een berg werk. Ook zetten we in op goede informatieverstrekking, bijvoorbeeld met benchmarkgegevens.”

 

Innovatie geen doel op zich 

“Waslogistiek is mensenwerk, hoe geavanceerd de technologie ook is,” zegt Ronald: “We ontlasten onze mensen zoveel mogelijk door robotisering van het wasproces. Daarom rijden in onze wasserij met AGV’s, zelfrijdende elektrovoertuigen. We denken ook aan robots die helpen om wascontainers te laden. Zo zetten we vol in op innovaties die het werk lichter maken en onze processen optimaliseren. Bij Rentex doen we niet aan innovatie om de innovatie. We zien innoveren gewoon als een manier om onze medewerkers, klanten en de wereld om ons heen blij te maken.”

 

Blije wereld

Over een blije wereld gesproken, Rentex maakt werk van MVO. “Klopt, MVO is volledig geïntegreerd in onze processen,” bevestigt Ronald enthousiast. “Denk aan water, chemicaliën en energie besparen. Vanuit circulair perspectief hergebruiken we zoveel mogelijk materialen, zoals plastic containerhoezen. Omdat we een betekenisvolle werkgever willen zijn werken we samen met Empatec. Dat is een sociaal werkbedrijf waar mensen met minder kans op de arbeidsmarkt werken. Deze mensen zijn soms ook bewoners van de zorginstelling waar we voor werken, een vorm van cliëntparticipatie.”

 

Meer weten over ons DNA en de manier waarop Rentex de waslogistiek voor je kan verzorgen? Bel of mail even, we staan je graag te woord.