BLOG

Iedereen doet mee en telt mee!

Iedereen doet mee en telt mee!

Unieke samenwerking met sociaal werkbedrijf Empatec

 

Bij Rentex zijn we gek met ons personeel. Iedereen helpt mee en iedereen telt mee. Dat geldt zeker ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom werken we al ruim 20 jaar samen met Empatec, een leerwerkbedrijf voor iedereen die wat minder makkelijk aan de bak komt.

 

Uniek concept: Werken Op Locatie

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt brengt Rentex mooi werk letterlijk dichtbij. Empatec heeft namelijk, en dat is best uniek, een vestiging op het Rentex-terrein in Bolsward. Aan de basis hiervan ligt het WOL-concept van Empatec, Werken Op Locatie, dat  goed aanslaat bij Rentex. Het is logistiek handig, bespaart geld en sluit mooi aan op het Lean-principe van Empatec: leren werken zonder verspillingen en de bedrijfsprocessen continu verbeteren. Tegelijk stimuleert WOL de samenwerking tussen de collega’s van Empatec en Rentex. Kortom, in alle opzichten een win-winsituatie.

 

Vlekkeloze samenwerking

De 35 Empatec-medewerkers helpen ons vol passie met de dagelijkse was voor ziekenhuizen en zorginstellingen. We zijn trots op de betrokken samenwerking. Want dit is een prachtig voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen en samen plezier in je werk hebben. Daar worden we blij van bij Rentex. We hechten sterk aan mensen die het gevoel hebben dat ze er toe doen. Dat ze hun draai vinden in een arbeidsmarkt die voor hen op een hindernisbaan kan lijken. Niet zo gek dus dat onze vlekkeloze samenwerking met Empatec alweer ruim twintig jaar duurt.

 

Onmisbare rechterhanden

Empatec is een ambitieus leerwerkbedrijf en met 1100 medewerkers een van de grootste werkgevers in Friesland. Ze hebben verschillende vakbedrijven, en deze club collega’s bij Rentex werd in de loop van de jaren een onafscheidelijk onderdeel van ons familiebedrijf. Onze Empatec-collega’s zijn onmisbare rechterhanden geworden. Ze stapelen bijvoorbeeld washandjes, vouwen materiaal van microvezel, sorteren schoonmaakdoekjes en doen kwaliteitscontroles. Zo runnen ze een arbeidsintensief onderdeel van ons wasproces, goed begeleid door leidinggevenden van Empatec.

 

Ruime social return

We hebben meer medewerkers die een speciale relatie met de arbeidsmarkt hebben. Mensen van allerlei leeftijden en achtergronden. Ze komen uit regelingen zoals Wajong, WAO, WW en WWB. Vaak zijn het ook vitale 50-plussers. Voor wie geïnteresseerd is in cijfers: deze waardevolle groep zorgt er mede voor dat we met 9% voldoen aan de criteria voor Social Return On Investment (SROI). Het minimum is 7% van de bruto loonsom. Ook met een aantal van onze klanten werken we actief samen om mensen met een kwetsbare positie aan de slag te helpen. Zo geven we invulling aan de participatiewetgeving en leveren we een bijdrage aan de samenleving. Niet omdat het moet, maar omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen en goed voor mensen zorgen in ons DNA zit.

 

Kansen om verder te komen

Perfect de was doen voor ziekenhuizen en zorginstellingen is een veeleisend circulair proces. Het is elke dag een uitdaging waar onze mensen energie van krijgen, ook onze Empatec-collega’s. Je merkt bovendien dat deze medewerkers zich continu ontwikkelen en steeds beter in hun werk worden. Net als bij de vakbedrijven van Empatec is werken bij Rentex dan ook meer dan productiewerk. Je werkt hier in een leerbedrijf, waar je kennis maakt met de eisen van het bedrijfsleven. En waar je de kans krijgt om verder te komen, bij Rentex of andere werkgevers. Vaak is zo’n baan de eerste stap naar regulier werk en serieus meetellen in de samenleving. Rentex en Empatec bieden iedereen graag de kans!